ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σρι Λάνκα: Νέο ρεκόρ πληθωρισμού, 54% για τον Ιούνιο

11:27 - 01 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Σρι Λάνκα: Νέο ρεκόρ πληθωρισμού, 54% για τον Ιούνιο
Ο πληθωρισμός στη Σρι Λάνκα έφτασε στο 54,6% τον Ιούνιο, το ένατο συνεχόμενο μηνιαίο ρεκόρ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική, καθώς βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την ανεξαρτησία της το 1948 και έχει απευθυνθεί στο ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέκοψε τις συνομιλίες με τη σχεδόν χρεοκοπημένη Σρι Λάνκα. Ωστόσο, το Ταμείο υποσχέθηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες, που ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ουσιαστικά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού για τη διευκόλυνση διευρυμένης χρηματοδότησης ή συμφωνία EFF», ανέφερε.

Το EFF (Extended Fund Facility) ιδρύθηκε για να βοηθήσει τις χώρες με «σοβαρές ανισορροπίες πληρωμών», σύμφωνα με το ΔΝΤ. Επιπλέον, παρέχει υποστήριξη για πολιτικές «που απαιτούνται για τη διόρθωση των διαρθρωτικών ανισορροπιών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εδώ και μήνες, οι 22 εκατομμύρια κάτοικοι του νησιού ζουν στον ρυθμό των καθημερινών διακοπών ρεύματος, των μεγάλων ουρών στα βενζινάδικα, του δελτίου καυσίμων και των τροφίμων και του καλπάζοντος πληθωρισμού.

Η σοβαρή έλλειψη ξένου συναλλάγματος δεν της επιτρέπει πλέον να εισάγει αρκετά τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.