ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε αεροδρόμια

12:10 - 01 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε αεροδρόμια
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα σήμερα και το σαββατοκύριακο σε πολλά αεροδρόμια της Γαλλίας, στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC), οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν στην ακύρωση περί του 17% των πτήσεων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο Paris-Charles-de-Gaulle (CDG) μεταξύ των 07:00 και 14:00 τοπική ώρα.

Σήμερα (1/7) και όλο το σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί στις πλατφόρμες των αεροδρομίων του Παρισιού έχουν κληθεί από μια διασυνδικαλιστική οργάνωση να μετάσχουν σε «πολυτομεακή» απεργία, στην οποία περιλαμβάνεται ο Όμιλος ADP και οι υπεργολάβοι του, με αίτημα επίσης αυξήσεις μισθών.

Η κινητοποίηση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται να γίνουν συγκεντρώσεις μπροστά από τους τερματικούς σταθμούς 2E του αεροδρομίου Σαρλ-ντε-Γκωλ και 4 του Ορλί σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο να επιβραδυνθεί η ροή επιβατών στην προσέγγιση των εγκαταστάσεων και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. 

Μεταξύ άλλων, η Air France ανακοίνωσε ότι ακύρωσε περισσότερες από το 10% των πτήσεών της μικρών και μεσαίων αποστάσεων σήμερα στο Σαρλ-ντε-Γκωλ και διατηρεί το πρόγραμμά της πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Η υψηλή τουριστική περίοδος, η οποία αρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου στη Γαλλία, προαναγγέλλεται πολύ δύσκολη στον ευρωπαϊκό τομέα αεροπορικών ταξιδιών.

Η έλλειψη αντιστοιχίας ανάμεσα στην ισχυρή ζήτηση και στο προσωπικό, βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.