• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Πληροφορική

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

H Deutsche Telekom επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της, επενδύοντας στη δημιουργία ενός κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub), στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Θεσσαλονίκη.

Για την υποστήριξη του κλάδου ψηφιακών τεχνολογιών, ξεκίνησε το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών» το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διάθεση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

Η Space Hellas έπειτα από διενέργεια διαγωνισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακό πολιτιστικό δίκτυο των Λαογραφικών Μουσείων της Σάμου». Πρόκειται για την δημιουργία ενός ψηφιακού πολιτιστικού δικτύου των οκτώ Λαογραφικών Μουσείων της Σάμου, που σήμερα δε διαθέτουν υψηλή αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα, με στόχο να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη προβολή του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού με ψηφιακά μέσα, κάνοντας χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων/εφαρμογών.

Την υλοποίηση του έργου Δημιουργία κεντρικής υποδομής του Εθνικού Συστήματος Εισόδου / Εξόδου (ΕΕΣ)», ανέλαβε η Ένωση Εταιρειών «Cosmos Business Systems Α.Ε.Β.Ε. –Quality & Reliability Α.Ε.» από το Υπουργείο Εξωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 1.606.785,00 € πλέον ΦΠΑ. Στην Ένωση η Q&R συμμετέχει με 49% και η COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε με 51%.

Σήμερα, η κοινή επιχείρηση για την ευρωπαϊκή υπολογιστική υψηλών επιδόσεων (εφεξής: κοινή επιχείρηση EuroHPC) ανακοίνωσε πέντε νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας των ευρωπαϊκών υπερυπολογιστών επόμενης γενιάς, κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας επιλογής. Ανάμεσά τους, και ο πρώτος ευρωπαϊκός υπερυπολογιστής εξακλίμακας, ο JUPITER, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο κέντρο υπερυπολογιστών Jülich στη Γερμανία.

Νέες δραστηριότητες εξετάζει η διοίκηση της εταιρείας Πλαίσιο σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τάσεις της αγοράς αλλά και πιθανές ευκαιρίες που θα προκύψουν στο μέλλον. Κι όλα αυτά μετά από μια χρονιά ρεκόρ, που οδήγησε σε μέρισμα για τους μετόχους αυξημένο κατά 100% σε σχέση με πέρυσι.

Έρευνα σχετικά με τους μισθούς και τις παροχές στα στελέχη πληροφορικής διεξήγαγε το kariera.gr με την απομακρυσμένη εργασία να αποτελεί την πιο σημαντική παροχή μεταξύ άλλων 

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων και των περιστατικών ransomware αυξήθηκε κατά 150%, εξαιτίας της επίδρασης της πανδημίας σε συνδυασμό με την ολοένα και ταχύτερη ψηφιοποίηση της κοινωνίας μας. Αυτού του είδους οι απειλές εξελίσσονται συνεχώς καθώς οι ψηφιακές υπηρεσίες γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, τονίζει η Thales. 

Η STEELMET, δίνει τη δυνατότητα σε 15 νέους επαγγελματίες του ΙΤ, να αποτελέσουν μέρος της εξέλιξης και της ψηφιακής καινοτομίας που προσφέρει σε μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ανακοινώνει το πρόγραμμα IT Professionals of Tomorrow. Με το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει να δημιουργήσει ένα δυναμικό hub τεχνολογίας, όπου τα μέλη του θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε διαφορετικά ψηφιακά έργα και εφαρμογές, το μέγεθος και των εύρος των οποίων τα κατατάσσει στα πλέον σημαντικά παγκοσμίως.

Την σύνδεση των λογισμικών BSClose – Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμών και κατ’ επέκταση του Λογισμικού Finan Expert – Ανάλυση και Αξιολόγηση Επιχειρήσεων, Ανταγωνισμού κ.α., καθώς και προβλέψεων μελλοντικών Ισολογισμών και Αποτίμησης Αξίας Επιχειρήσεων, πέτυχε η Specisoft χρησιμοποιώντας το API που είναι ενσωματωμένο στο ERP της ENTERSOFT.

Δυναμική επαναφορά στην κερδοφορία κατέγραψε η SingularLogic το προηγούμενο έτος.

Με απόλυτη επιτυχία και εντός του χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε από την Data Communication, μέλος του Ομίλου Epsilon Net, η ψηφιακή αναβάθμιση της Γερμανός Ιατρικά με τη χρήση των λύσεων Microsoft Business Central – InnovEra, Microsoft Dynamics 365 CRM και Microsoft Power BI, για την ολοκληρωμένη λειτουργία και παρακολούθηση του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

Η Space Hellas από τον Φεβρουάριο του 2022 συμμετέχει ως πλήρες μέλος του 6G Infrastructure Association (6G IA), που  είναι η  φωνή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για την έρευνα και την καινοτομία σε δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Πρωταρχικός στόχος του 6G IA είναι να συμβάλλει στην ηγετική θέση της Ευρώπης στο 5G, στο  beyond 5G και στο 6G.

σελίδα 1 από 51
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman