ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόρτα» Μενέντεζ στην Τουρκία για τα F-16 και λόγω υπερπτήσεων

22:40 - 13 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
«Πόρτα» Μενέντεζ στην Τουρκία για τα F-16 και λόγω υπερπτήσεων
Και ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία, αναφέροντας ως λόγο μεταξύ άλλων και την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επεσήμανε ότι η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέτοντας συγκεκριμένους όρους που πρέπει να τηρήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποκτήσει τα μαχητικά αεροσκάφη.

«Ήμουν ξεκάθαρος για το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία. Πουλάμε τα οπλικά μας συστήματα βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους κανόνες. Όχι μόνο για το κέδρος σε όσους ασπάζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Με την Τουρκία προφανώς έχουμε μια σειρά από θέματα, από τους S-400 έως τις υπερπτήσεις πάνω από το έδαφος μιας γειτονικής χώρας, της Ελλάδας. Η σχέση της με τη Ρωσία και βέβαια οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι και δικηγόροι στις τουρκικές φυλακές, οπότε η λίστα είναι μακρά», είπε μεταξύ άλλων στο Hellas Journal.

Όπως τόνισε, για να πετύχουν την αγορά των 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό 80 άλλων αεροσκαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.