ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: «Βουτιά» 28% στα κέρδη για το β' τρίμηνο

14:16 - 14 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
JPMorgan: «Βουτιά» 28% στα κέρδη για το β' τρίμηνο
Πτώση 28% κατέγραψαν τα κέρδη της JPMorgan Chase & Co, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής διέθεσε περισσότερα χρήματα για να καλύψει πιθανές ζημίες ενόψει των αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,88 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί ήταν συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις.

Τον Απρίλιο, η JPMorgan ήταν η πρώτη μεταξύ των τραπεζών που άρχισε να δεσμεύει κεφάλαια για απώλειες δανείων, κλείνοντας χρέωση 902 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία πιστωτικών αποθεμάτων το τρίμηνο.

Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίστηκε με την πιο προσεκτική προοπτική του CEO, Jamie Dimon, ο οποίος προειδοποίησε τους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι ένας οικονομικός «τυφώνας» βρισκόταν στο δρόμο του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.