ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Προς παραίτηση από την πρωθυπουργία ο Ντράγκι

16:43 - 14 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ιταλία: Προς παραίτηση από την πρωθυπουργία ο Ντράγκι
Έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, καθώς φουντώνουν οι κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, η κυβέρνηση κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε από το σώμα της άνω Βουλής της Ιταλίας, αλλά το συγκυβερνών κόμμα των Πέντε Αστέρων υπό τον πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, απείχε από την ψηφοφορία θέλοντας να δείξει τη δυσαρέσκεια του για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Ρώμη απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Συνολικά, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού εκφράσθηκαν 172 γερουσιαστές, σε σύνολο 315. Οι «πεντάστεροι» γερουσιαστές, δεν εισήλθαν στην αίθουσα της Γερουσίας, κατά την ψηφοφορία.

Ο 74χρονος πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν θα συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης χωρίς τη στήριξη του κόμματος του Κόντε.

Το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) ο Ντράγκι θα συναντηθεί τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στον οποίο αναμένεται να καταθέσει την παραίτηση του από την πρωθυπουργία της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.