ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» BlackRock: Η Fed θα «συντρίψει» την ανάπτυξη

16:45 - 26 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» BlackRock: Η Fed θα «συντρίψει» την ανάπτυξη
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η BlackRock, με τις εκτιμήσεις τις αναφορικά με την επικείμενη αύξηση επιτοκίων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο μεγαλύτερος διαχειριστής assets παγκοσμίως, η μεταβλητότητα στις αγορές θα ενταθεί όσο οι κεντρικές τράπεζες πιστεύουν ότι μπορούν να μετριάσουν τον υψηλό πληθωρισμό χωρίς «να συντρίψουν την ανάπτυξη».

«Περιμένουμε περισσότερη μεταβλητότητα προσεχώς έως ότου οι κεντρικές τράπεζες διαλέξουν πλευρά στον δύσκολο συμβιβασμό μεταξύ της ανάπτυξης και του πληθωρισμού», υποστηρίζουν οι αναλυτές της BlackRock σε σημείωμα τους.

Μάλιστα, οι αναλυτές τονίζουν ότι πιθανώς η Fed θα αυξήσει υπερβολικά τα επιτόκια και θα προκαλέσει «ζημιά» στην ανάπτυξη προτού μετατοπιστεί».  «Η Fed πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια κατά επιπλέον 0,75% ή περισσότερο για να περιορίσει τον πληθωρισμό», σημειώνουν.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιοι, «οι κεντρικές τράπεζες πιστεύουν ότι μπορούν να περιορίσουν τον πληθωρισμό και να προκαλέσουν μόνο μια ήπια επιβράδυνση, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι απίθανο.

Σύμφωνα με την BlackRock, μια «ήπια προσγείωση» είναι απίθανη και η Fed θα μετατοπίσει την πολιτική της το επόμενο έτος, όταν θα έχει καταστεί σαφής πλέον ο οικονομικός αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 26 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.