ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Προετοιμασμένη η Γερμανία απέναντι στην ενεργειακή κρίση

16:03 - 30 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Deutsche Bank: Προετοιμασμένη η Γερμανία απέναντι στην ενεργειακή κρίση
Βέβαιος ότι η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing.

Παρόλο που η πλήρης διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου θα πυροδοτούσε ύφεση, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις «όσο άσχημα κι αν είναι», δήλωσε ο Sewing σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Η οικονομική ανθεκτικότητα της χώρας μας είναι τεράστια, δεν πρέπει να το υποβαθμίζουμε», είπε ο Sewing. «Αυτό ισχύει και για τις δυνάμεις αντίστασης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τον οποίο εμείς οι τράπεζες είμαστε από κοινού υπεύθυνοι», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι αν δουλέψουμε μαζί, η γερμανική οικονομία μπορεί να το ξεπεράσει».

Παράλληλα, ο CEO της Deutsche Bank έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις των αυξανόμενων δαπανών για τα νοικοκυριά, λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο βάρος για πολλούς ανθρώπους δεν έχει ακόμη έρθει». Προειδοποίησε ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Γερμανίας θα μπορούσε να ξεπεράσει το 10% εάν η Ρωσία σταματήσει να παράγει φυσικό αέριο εντελώς, από 8,5% αυτόν τον μήνα.

«Αν τα μηνιαία έξοδα είναι μεγαλύτερα από το εισόδημα, οι άνθρωποι θα καταναλώνουν λιγότερα και η διάθεση στη χώρα θα επιδεινωθεί επίσης», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.