ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς βρέθηκε ο Κάρολος με χρήματα της οικογένειας Μπιν Λάντεν

20:19 - 31 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Πώς βρέθηκε ο Κάρολος με χρήματα της οικογένειας Μπιν Λάντεν
Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας δέχτηκε δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών από την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναφέρουν οι Sunday Times.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε τα χρήματα από δύο ετεροθαλείς αδερφούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2013, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF) έλαβε τη δωρεά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε τα χρήματα από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, ο οποίος είναι επικεφαλής της πλούσιας οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδελφό του Μπακρ, Σαφίκ, μετά από συνάντηση που είχαν στο Clarence House.

Ο διάδοχος του θρόνου πήρε τα χρήματα παρά τις αντιρρήσεις των συμβούλων του Clarence House και του PWCF, αναφέρουν οι Sunday Times, επικαλούμενοι πολλές πηγές.

Ωστόσο, ο Sir Ian Cheshire, πρόεδρος της PWCF, είπε στην εφημερίδα ότι η δωρεά του 2013 «εξετάστηκε προσεκτικά» από τους πέντε διαχειριστές εκείνη την εποχή.

«Διεξήχθη η δέουσα επιμέλεια, με πληροφορίες που αναζητήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Sir Ian.

"Η απόφαση για αποδοχή της δωρεάς ελήφθη εξ ολοκλήρου από τους διαχειριστές. Οποιαδήποτε προσπάθεια να υποδηλωθεί διαφορετικά είναι παραπλανητική και ανακριβής."

Το PWCF απονέμει επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υλοποίηση έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και στο εξωτερικό.

Το ρεπορτάζ δεν αφήνει υπονοούμενα για σχέσεις των αδερφών του Μπιν Λάντεν με την τρομοκρατία, ωστόσο, η αποδοχή μίας δωρεάς από τη συγκεκριμένη οικογένεια, αποτελεί ασφαλώς θέμα προς... συζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.