ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Commerzbank: Η έλλειψη φυσικού αερίου κρύβει «απρόβλεπτες συνέπειες»

13:39 - 03 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Commerzbank: Η έλλειψη φυσικού αερίου κρύβει «απρόβλεπτες συνέπειες»
Μια σοβαρή έλλειψη προμηθειών φυσικού αερίου θα μπορούσε να προκαλέσει «μια αλυσιδωτή αντίδραση με απρόβλεπτες συνέπειες» για τη γερμανική οικονομία, προειδοποίησε η Commerzbank, ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς δανειστές της χώρας.

Η γερμανική τράπεζα προειδοποίησε την Τετάρτη για «σοβαρή ύφεση» στη χώρα εάν η Ρωσία διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια οικονομική κρίση παρόμοια «με αυτήν του 2009».

Οι τράπεζες της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην τεράστια αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου που προκλήθηκε από την κίνηση της Ρωσίας τον περασμένο μήνα να μειώσει απότομα τις προμήθειες. 

Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον περιορισμό του φυσικού αερίου το χειμώνα και προσπαθεί μανιωδώς να βρει άλλες πηγές, να ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας και να γεμίσει την αποθήκευση φυσικού αερίου της χώρας.

Η Commerzbank είπε ότι ο αντίκτυπος των ελλείψεων θα εξαπλωθεί γρήγορα στη γερμανική οικονομία, καθώς το φυσικό αέριο δεν είναι μόνο μια κρίσιμη πηγή ενέργειας αλλά και μια σημαντική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται σε άλλες βιομηχανίες.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.