ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Εννιά χρόνια φυλάκιση για ναρκωτικά στην Brittney Griner

19:07 - 04 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Εννιά χρόνια φυλάκιση για ναρκωτικά στην Brittney Griner
Η Αμερικανίδα σταρ του WNBA, Brittney Griner, καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο σε 9 χρόνια φυλάκιση, ανακοίνωσε σήμερα (4/8) η δικαστής Άννα Σοτνίκοβα του δικαστηρίου της πόλης Χίμκι.

Η μπασκετμπολίστρια καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών με εγκληματική πρόθεση, εν μέσω ανησυχιών ότι χρησιμοποιείται ως πολιτικό πιόνι στον αγώνα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας όπως μεταδίδει το CNN.

Η Griner αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για την κατηγορία, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν 9,5 χρόνια για τα τελικά επιχειρήματα. Πριν από την ετυμηγορία, η Griner ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και επιείκεια μετά από μια συναισθηματική ομιλία της.

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω κανέναν, ποτέ δεν είχα σκοπό να θέσω σε κίνδυνο τον ρωσικό πληθυσμό, ποτέ δεν είχα σκοπό να παραβιάσω οποιονδήποτε νόμο εδώ», είπε η Griner και πρόσθεσε: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω ότι με την απόφασή σας δεν θα τελειώσει η ζωή μου εδώ. Ξέρω ότι όλοι συνεχίζουν να μιλούν για την πολιτική, αλλά ελπίζω ότι αυτό απέχει πολύ από αυτήν την αίθουσα του δικαστηρίου»

«Θέλω να πω ξανά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να παραβιάσω οποιονδήποτε ρωσικό νόμο. Δεν είχα καμία πρόθεση. Δεν συνωμότησα ούτε σχεδίαζα να διαπράξω αυτό το έγκλημα», επανέλαβε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 04 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.