ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νότια Κορέα έδωσε χάρη στον «πρίγκιπα» της Samsung

12:51 - 12 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Η Νότια Κορέα έδωσε χάρη στον «πρίγκιπα» της Samsung
Ο κληρονόμος της Samsung, Lee Jae-yong -που καταδικάστηκε για δωροδοκία και υπεξαίρεση το 2017- έλαβε ειδική προεδρική χάρη.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δικαιολόγησε την απόφαση, λέγοντας ότι ο ηγέτης της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας χρειάζεται να ηγηθεί των προσπαθειών της εταιρείας για οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Τα εγκλήματα του Lee συνδέθηκαν άμεσα με το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στη φυλάκιση της πρώην προέδρου Park Geun-Hye, στην εξουσία από το 2013-2017.

Η Samsung πλήρωσε δωροδοκίες 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Πρόεδρο Παρκ για να εξασφαλίσει υποστήριξη.

Εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπό το φως των κεριών κάθε Σαββατοκύριακο τον χειμώνα του 2016/2017, απαιτώντας τον τερματισμό της κυβέρνησης του Παρκ και τη ρήξη μεταξύ πολιτικής και επιχειρήσεων.

Πέντε χρόνια μετά, η νέα εξέλιξη αποτελεί ένα απογοητευτικό πλήγμα για όσους αγωνίζονται κατά της διαφθοράς στη Νότια Κορέα.

"Είναι μια οπισθοδρόμηση. Και σημαίνει ότι η Κορέα υποχωρεί στον χρόνο πριν από τις διαδηλώσεις υπό το φως των κεριών", σχολίασε για την αποφυλάκιση Λι ο Σανγκίν Παρκ, καθηγητής οικονομικών και βιομηχανικής πολιτικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.