ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Πολύ διαφορετικά τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε φυσικό αέριο

17:50 - 19 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Πολύ διαφορετικά τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε φυσικό αέριο
Πολλά περιμένει από τις έρευνες του Αμπντουλχαμίντ Χαν ο Ρετζέπ Ταγίο Ερντογάν, λέγοντας ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά όταν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, επιστρέφοντας από το ταξίδι του την Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν. Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας».

Μίλησε επίσης για συνεργασία με την Μαλαισία σε άλλες περιοχές με τα τουρκικά γεωτρύπανα της Τουρκίας, χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιο σημείο θα γίνουν γεωτρήσεις.

Επίσης έκανε λόγο για αποκατάσταση της σχέσης του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή  του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.