ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι τιμές των κατοικιών τον Ιούλιο

17:49 - 24 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι τιμές των κατοικιών τον Ιούλιο
Οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,77% από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία μείωση τριών ετών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων στέγασης Black Knight.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η πτώση αντικειμενικά είναι μικρή, πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε μηνιαίο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2011.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση για μήνα Ιούλιο από το 1991, μετά το -0,9% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2010, στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τα πρώτα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η ζήτηση ήταν πολύ ισχυρή και η προσφορά αδύναμη.

Μεταξύ άλλων, η ταχεία άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων φέτος κατέστησε την ήδη ακριβή στεγαστική αγορά ακόμη πιο δυσπρόσιτη.

Σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Black Knight, απαιτείται το 32,7% του εισοδήματος ενός μέσου νοικοκυριού για να αγοράσει μια μέση κατοικία καταβάλλοντας 20% προκαταβολή και το υπόλοιπο με δάνειο διάρκειας 30 ετών.

Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αρχή της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.