ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Επιτακτική η ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία

16:22 - 01 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν: Επιτακτική η ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία
Για επιτακτική ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία έκανε λόγο σήμερα, (1/9) ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν απευθυνόμενος στους Γάλλους πρεσβευτές στους οποίους εξέθεσε τους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, η χώρα του θα συνεχίσει την μακροπρόθεσμη οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Κιέβου και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής ενότητας απέναντι στη Ρωσία.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι κομβικής σημασίας γιατί ο διχασμός είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού πολέμου», είπε ο Μακρόν.

Ο διάλογος με την Μόσχα είναι επιτακτικός προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης και τελικά να τεθούν οι όροι για μια ειρήνη κατόπιν διαπραγμάτευσης, την οποία μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει, εκτίμησε ο Μακρόν.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τη Ρωσία. Ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα εξακολουθεί να συνομιλεί με τη Ρωσία;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.