ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Gazprom δεν ανοίγει τελικά την «στρόφιγγα» προς την Ευρώπη! Κύριο

20:26 - 02 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Η Gazprom δεν ανοίγει τελικά την «στρόφιγγα» προς την Ευρώπη!
Την πλήρη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (2/9) η Gazprom, επικαλούμενη την ανάγκη περαιτέρω επισκευών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Gazprom υποστηρίζει ότι εντόπισε «διαρροή πετρελαίου» κατά τη διάρκεια της συντήρησης που έγινε για την επανέναρξη της λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού κολοσσού τονίζεται ότι η βασική τουρμπίνα στο σταθμό της Πορτοβάγιας που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχει διαρροή λαδιών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τουρμπίνα δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια, αν δε διορθωθεί η διαρροή. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αγωγός θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνουν οι επισκευές. Η εταιρεία δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Το πρόβλημα αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η Gazprom υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη επιδιόρθωση που αφορά σε βασικό κινητήρα μπορεί να γίνει μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία δεν διαθέτει πλέον, λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Η ζημιά, σύμφωνα με την Gazprom βρέθηκε σε επιθεώρηση που έγινε από κοινού με στελέχη της Siemens, που συμβάλλει στη συντήρηση του αγωγού.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση για το πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream θα επανεκκινούσαν το Σάββατο (3/9), έπειτα από μια τριήμερη συντήρηση. Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε, προέκυψε νέο τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα για την Ευρώπη, η οποία προσπαθεί να γεμίσει τις αποθήκες φυσικού αερίου της ενόψει του χειμώνα.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση αναμένεται δραματική κλιμάκωση στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και μάλιστα σε μία στιγμή που οι τιμές υποχωρούσαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 02 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.