ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρας: Πολιτεύθηκα ως συντηρητική, θα κυβερνήσω ως συντηρητική

16:21 - 05 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Τρας: Πολιτεύθηκα ως συντηρητική, θα κυβερνήσω ως συντηρητική
Η μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, η Λιζ Τρας, αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και γίνεται η νέα πρωθυπουργός της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Λιζ Τρας συγκέντρωσε 81,326 ψήφους έναντι  60,399 του Ρίσι Σουνάκ. Συνολικά ψήφισαν 172,437 μέλη, ενώ άκυρες ήταν 654 ψήφοι. 

{https://twitter.com/SkyNews/status/1566753526939885568}

Μετά την ανακοίνωσή του αποτελέσματος, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέβηκε στη σκηνή, δηλώνοντας πως είναι τιμή της που εξελέγη αρχηγός της χώρας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του κόμματος «για τη διοργάνωση μιας από τις πιο μακροχρόνιες συνεντεύξεις εργασίας στην ιστορία».

Στη συνέχεια, έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους της και τον Σουνάκ, ενώ  ευχαρίστησε και τον απερχόμενο ηγέτη του κόμματος, «τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον».

«Μπόρις, κατάφερες να κάνεις το Brexit. Συνέτριψες τον Τζέρεμι Κόρμπιν, έβγαλες το εμβόλιο. Και στάθηκες απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε θαύμαζαν από το Κίεβο μέχρι το Καρλάιλ», τόνισε.

{https://twitter.com/BloombergUK/status/1566754826465288193}

«Φίλοι και συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για την πίστη σας σε εμένα να ηγηθώ του μεγάλου μας Συντηρητικού Κόμματος, του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος επί Γης»,σημείωσε η Λιζ Τρας. 

Παράλληλα, η νέα πρωθυπουργός της χώρας υπογράμμισε:

«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πολιτεύθηκα ως συντηρητική και δεσμεύομαι να κυβερνήσω ως συντηρητικη», ενώ υποσχέθηκε ένα «τολμηρό σχέδιο» για τη μείωση των φόρων και την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

«Θα ανταποκριθώ στην ενεργειακή κρίση, αντιμετωπίζοντας τους ενεργειακούς λογαριασμούς των πολιτών, αλλά και αντιμετωπίζοντας τα μακροπρόθεσμα ζητήματα που έχουμε στον ενεργειακό εφοδιασμό», κατέληξε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.