• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Μεταφορές

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά το διαγωνισμό για το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 292 εκατ. ευρώ μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μετά και τη σχετική σημερινή έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ.

Την εξέλιξη οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία επιθεώρησε σήμερα (18/5) ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Όμιλος ΟΑΣΑ, ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό ρόλο του, ανακοινώνει ότι από σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, οι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής, αποκτούν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής, από την καταβολή κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας του Ομίλου.

Ξεκινά η ανοικτή διαδικασία για την επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ.

SOS εκπέμπει ο κλάδος των ταξί, ο οποίος ζητά άμεση οικονομική ενίσχυση προκειμένου να μην αυξηθούν τα κόμιστρα και η ταρίφα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ολοκλήρωσε τη διεξαγωγή ακρόασης της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε και του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ Α.Ε με αντικείμενο τη διερεύνηση καταγγελλόμενων νομοθετικών παραβάσεων στις οποίες προέβη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε κατά του ΟΣΕ Α.Ε και αφορούν όρους και προϋποθέσεις πρόσβασης στη σιδηροδρομική υποδομή που προκύπτουν από τη δήλωση του δικτύου.

Λόγω αναβάθμισης των υποδομών εξυπηρέτησης της υπηρεσίας EgnatiaPass, κατά το χρονικό διάστημα Σάββατο 28/5/22 στις 15:00 έως Κυριακή 29/5/22 στις 15:00, θα υπάρξει διακοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, στις 17 και 18 Μαΐου και κατά τις ώρες 09.30 έως 17.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λ. Ποσειδώνος, περιοχής Δήμων Π. Φαλήρου και Αλίμου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Λοχαγού Χρονοπούλου έως το ύψος της συμβολής της με την Λ. Συγγρού, εναλλάξ ανά λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με πληρότητα στο 60% περίπου αναχώρησε σήμερα (15/5) στις 07:08 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη η νέα σύγχρονη αμαξοστοιχία ETR 470 εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε τρεις ώρες και 55 λεπτά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. γνωστοποίησε ότι από την Κυριακή (15/5) γίνεται συνολική αναδιάρθρωση σε όλα τα δρομολόγια της Επικράτειας.

Σε ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησής τους με μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) μπορούν να προχωρήσουν οι μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην κατέβει τελικά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης εάν υπάρξει υποψηφιότητα που θα την εκτιμήσει ως «την καλύτερη δυνατή» και θα την στηρίξει όπως αποκάλυψε στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα. Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ωστόσο ότι ήδη η ομάδα του συγκροτεί το πρόγραμμά της για τη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση της πόλης «δεν κάνει αυτά που πρέπει» καθώς «σήμερα έχουμε απουσία οράματος και σχεδιασμού και ενός στόχου και αφηγήματος»

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την απαράδεκτη κίνησή της να καταθέσει αγωγή κατά των Σωματείων Εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, σημειώνεται σε ανακοίνωση.

σελίδα 1 από 220
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman