ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: H Γερμανία είναι προετοιμασμένη για διακοπή του ρωσικού αερίου

16:24 - 10 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Σολτς: H Γερμανία είναι προετοιμασμένη για διακοπή του ρωσικού αερίου
Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να σταματήσει οριστικά την προμήθεια φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα (10/9) ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υπεστήριξε ο ίδιος, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει δημιουργήσει τερματικούς σταθμούς στη βόρεια ακτογραμμή, για εισαγωγή υγρού φυσικού αερίου. 

«Έχουμε εξοικονομήσει φυσικό αέριο. Χρησιμοποιούμε για άλλη μια φορά τις παραγωγικές δυναμικότερες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Στις αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τους εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Γερμανίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», σημείωσε ο καγκελάριος.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του καγκελαρίου ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη αμφισβητείται από την Ένωση Πόλεων και Δήμων της Γερμανίας, η οποία εκπροσωπεί περίπου 14.000 δήμους και κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. 

Παράλληλα, η υπόσχεση της κυβέρνησης αμφισβητήθηκε σήμερα Σάββατο, όταν ο πρόεδρος του Ένωσης Πόλεων και Δήμων δήλωσε ότι η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο μιας ενεργειακής κρίσης.

«Μια επίθεση χάκερ ή η υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας» θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό μπλακ άουτ, δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο Γκερντ Λάντσμπεργκ, πρόεδρος της Ένωσης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.