ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς για ενεργειακή κρίση: Θα τον βγάλουμε τον χειμώνα

13:17 - 13 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Σολτς για ενεργειακή κρίση: Θα τον βγάλουμε τον χειμώνα
Για ακόμα μια φορά ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, διαβεβαίωσε τον λαό ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, ενώ δήλωσε πως «θα τον βγάλουμε τον χειμώνα».

«Ακόμη και χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο, θα τον βγάλουμε τον χειμώνα», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ημερίδα της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών και διαβεβαίωσε ότι ήδη από τον Ιανουάριο θα υπάρχουν νέες επιλογές για την προμήθεια φυσικού αερίου.

«Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους θα έχουμε ήδη τον πρώτο από τους νέους σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα επεκταθούν οι συνδέσεις των αγωγών και έως το τέλος του 2023 θα έχουμε νέες δυνατότητες εισαγωγής», υποστήριξε παράλληλα ο καγκελάριος της Γερμανίας.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί στη νότια Γερμανία θα μπορούν να λειτουργήσουν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στη γερμανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», επισήμανε.

«Θα τον βγάλουμε τον χειμώνα και αυτά είναι σήμερα καλά νέα», είπε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.