ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Η Άντερσον αναγνώρισε την ήττα της και παραιτείται

21:10 - 14 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Σουηδία: Η Άντερσον αναγνώρισε την ήττα της και παραιτείται
Το τετρακομματικό μπλοκ της δεξιάς αναδείχθηκε τελικά νικητής των εκλογών στη Σουηδία και αναμένεται να λάβει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς μετά την αμφίρροπη εκλογική μάχη η Σοσιαλδημοκρατική πρωθυπουργός της χώρας, Μαγκνταλένα Άντερσον, παραδέχθηκε σήμερα (14/9) την ήττα της.

Η Άντερσον παραδέχθηκε τη νίκη του συνασπισμού της δεξιάς και της άκρας δεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, αφού σχεδόν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων.

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την παραίτησή της, την οποία θα υποβάλει επισήμως αύριο, Πέμπτη (15/9).

Ο συνασπισμός των Μετριοπαθών, των Σουηδών Δημοκρατών, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων είχε προβάδισμα μίας έδρας μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, αλλά φαίνεται ότι καταλαμβάνει τελικά 176 από τις 349 έδρες του κοινοβουλίου, έναντι 173 εδρών που λαμβάνει η κεντροαριστερά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εκλογικής αρχής που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι Σουηδοί Δημοκράτες φαίνεται ότι λαμβάνουν το 20,6% των ψήφων, ξεπερνώντας τους Μετριοπαθείς, που λαμβάνουν το 19,1%, και καθίστανται πλέον το μεγαλύτερο κόμμα της δεξιάς παράταξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.