ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Άνοδος άνω των εκτιμήσεων για λιανεμπόριο και βιομηχανική παραγωγή

09:41 - 16 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Κίνα: Άνοδος άνω των εκτιμήσεων για λιανεμπόριο και βιομηχανική παραγωγή
Θετικά μηνύματα για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, καθώς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή (16/9) έδειξαν ότι λιανεμπόριο και βιομηχανική παραγωγή κινήθηκαν ανοδικά άνω των εκτιμήσεων τον Αύγουστο.

Αναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου από την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου ξεπέρασαν την πρόβλεψη του Reuters για αύξηση 3,5%.

Φέτος, οι πωλήσεις τροφοδοσίας ανέκαμψαν από την ύφεση που προκλήθηκε από τον Covid και αυξήθηκαν κατά 8,4% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τροφίμων αυξήθηκαν επίσης σημαντικά. Αυτό βοήθησε τις λιανικές πωλήσεις για το έτος έως τον Αύγουστο να αυξηθούν κατά 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τα καλλυντικά και τα έπιπλα σπιτιού ήταν από τις λίγες κατηγορίες που παρουσίασαν πτώση πωλήσεων τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις φυσικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 12,8% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ταχύτερα από την αύξηση 10,1% τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,2% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας την αύξηση 3,8% που εκτιμάται σε δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές. Παρά τη μείωση από έτος σε έτος σε μεγάλες κατηγορίες όπως το τσιμέντο και ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα αποδείχθηκαν και πάλι φωτεινό σημείο, με την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 33%.

Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 5,8%, πάνω από την αύξηση 5,5% που προβλέπει το Reuters. Οι επενδύσεις στη μεταποίηση αυξήθηκαν περισσότερο, κατά 10% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Οι επενδύσεις σε υποδομές αυξήθηκαν με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα για το έτος μειώθηκαν περαιτέρω τον Αύγουστο, κατά 7,4% σε σχέση με την περσινή περίοδο έναντι μείωσης 6,4% που αναφέρθηκε για το έτος τον Ιούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.