ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» από Bundesbank: Η Γερμανία θα διολισθήσει σε ύφεση

14:01 - 19 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» από Bundesbank: Η Γερμανία θα διολισθήσει σε ύφεση
Η Γερμανία οδεύει σε ύφεση καθώς ο πληθωρισμός πρόκειται να ξεπεράσει το 10%, ανέφερε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, Bundesbank, στη μηνιαία έκθεσή της τη Δευτέρα (19/9).

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι «υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ύφεσης στη γερμανική οικονομία με την έννοια μιας ξεκάθαρης, ευρείας βάσης και παρατεταμένης μείωσης της οικονομικής παραγωγής».

«Ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα όσον αφορά στον ενεργειακό εφοδιασμό και το κόστος του, επηρεάζουν όχι μόνο τη βιομηχανία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και τις εξαγωγικές της δραστηριότητες και επενδύσεις, αλλά και την ιδιωτική κατανάλωση και τους παρόχους υπηρεσιών που εξαρτώνται από αυτήν», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Η Bundesbank δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα, ωστόσο προειδοποίησε ότι οι προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθούν να καλύπτονται από αβεβαιότητα.

Η  βιομηχανία της γερμανικής οικονομίας εξαρτάται πολύ από το ρωσικό αέριο, καθιστώντας την ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.