ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν στον ΟΗΕ:Η Ελλάδα σκοτώνει παιδιά στο Αιγαίο-Αναγνωρίστε το ψευδοκράτος

19:11 - 20 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ερντογάν στον ΟΗΕ:Η Ελλάδα σκοτώνει παιδιά στο Αιγαίο-Αναγνωρίστε το ψευδοκράτος
Πρωτόγνωρη επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα υποστήριξε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε και φωτογραφίες νεκρών παιδιών και κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό καλώντας την διεθνή κοινότητα να «βάλει τέλος στην απομόνωση των τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" όσο το δυνατόν συντομότερα».

Οπως μεταδίδει το Anadolu υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιλύσει τις συγκρούσεις μέσω συζητήσεων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά ήταν «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα» του ΟΗΕ τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 20 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.