ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία- Απειλές για πυρηνικά

09:28 - 21 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία- Απειλές για πυρηνικά
Μερική επιστράτευση στη Ρωσία κήρυξε σήμερα (21/9) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός.

Χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατευθεί. «Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα», είπε.

Ανακοίνωσε επίσης, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, δηλαδή στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και μέρος της Ζαπορίζια, με ερώτημα την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας με το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί απορρόφηση των φιλορώσων αυτονομιστών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία», τόνισε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως «έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αυξήσει τα κονδύλια για την παραγωγή όπλων. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:19 - 21 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.