ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Συνελήφθησαν γυναίκες δημοσιογράφοι επειδή κάλυψαν τη δολοφονία της Αμινί

15:59 - 23 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ιράν: Συνελήφθησαν γυναίκες δημοσιογράφοι επειδή κάλυψαν τη δολοφονία της Αμινί
Τουλάχιστον δύο γυναίκες δημοσιογράφους έχουν συλλάβει οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, επειδή συμμετείχαν στη δημοσίευση της ιστορίας της Μαχσά Αμινί, η οποία δολοφονήθηκε καθώς δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της.

Πιο συγκεκριμένα, η Nilufar Hamidi, δημοσιογράφος της εφημερίδας και του ιστότοπου Sharq, συλλήφθηκε από το καθεστώς του Ιράν καθώς είχε δημοσιεύσει την εικόνα της οικογένειας της Αμινί πίσω από την πόρτα του δωματίου της στο νοσοκομείο Kasri στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιες «κατηγορίες» αντιμετωπίζει, ωστόσο γνωστοποιήθηκε ότι συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της στην Τεχεράνη, ενώ οι δικηγόροι της επιβεβαίωσαν ότι η περιουσία της κατασχέθηκε και το σπίτι της ερευνήθηκε.

Η δημοσιογράφος ήταν από τις πρώτες γυναίκες στη σκηνή μετά την είδηση της μεταφοράς της Αμινί στο νοσοκομείο Kasri.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη της φωτορεπόρτερ Yalda Meiri, ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Η CPJ απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση όλων των δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί επειδή κάλυψαν αυτή την υπόθεση.

Νωρίτερα, σήμερα, ο ιρανικός στρατός απείλησε ότι θα βγει στο δρόμο για να «αντιμετωπίσει τους εχθρούς», και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι «αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.