ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

14:33 - 29 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
Την επίσημη προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών όπου έγιναν δημοψηφίσματα θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή (30/9) η Ρωσία.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία. Όποια αποτελέσματα κι αν ανακοινωθούν είναι αμφιλεγόμενα και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά από τη Δύση.

Παρά τις καταγγελίες πως οι κάτοικοι των περιοχών απειλήθηκαν και πως ακόμη κι έτσι η αποχή ήταν μεγάλη, το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να ανακοινώσει επίσημα την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, που η Ρωσία ελέγχει μετά την εισβολή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επικαλεστεί φυσικά τα δημοψηφίσματα και θα ανακοινώσει την προσάρτηση των περιοχών, ως επιθυμία των κατοίκων τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τους διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής των περιοχών αυτών. Υπενθυμίζεται ότι τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν στις περιοχές Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 29 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.