ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

16:55 - 29 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ
Στη δημοσιότητα δόθηκε την Πέμπτη (29/9) το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο αποκαλύπτει και την αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με αυτό, η βασίλισσα πέθανε από «γηρατειά» στο Κάστρο Μπαλμόραλ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15:10, περισσότερες, δηλαδή, από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί το κοινό.

Το πιστοποιητικό θανάτου, που κυκλοφόρησε από την National Records of Scotland, αναφέρει ότι τον θάνατό της καταχώρησε η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα.

Η ώρα του θανάτου στο ιστορικό έγγραφο, που αναφέρει ως επάγγελμα της μονάρχη «Η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα», σημαίνει ότι μόνο ο βασιλιάς Κάρολος και η μοναδική του αδερφή ήταν στο πλευρό της μητέρας τους όταν πέθανε.

elizabeth299

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσσεξ Έντουαρντ και Σοφία πετούσαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν στις 15.50, φτάνοντας στο Μπαλμόραλ λίγο μετά τις 17.00.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν στο αεροπλάνο με τον αδερφό του και έπρεπε να κάνει το δικό του ταξίδι στη Σκωτία με ένα τζετ από το Λούτον, αφού πέθανε η γιαγιά του. Προσγειώθηκε στο Αμπερντίν στις 18.46, 16 λεπτά αφότου το Παλάτι έκανε την ανακοίνωση του θανάτου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 29 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.