ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η Ρωσία έχει και επίσημα «τέσσερις νέες περιοχές»

15:48 - 30 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η Ρωσία έχει και επίσημα «τέσσερις νέες περιοχές»
Μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι κι επισήμως, τουλάχιστον για τη Μόσχα, οι περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δίνει από το Κρεμλίνο έναν πανηγυρικό λόγο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η χώρα του έχει «τέσσερις νέες περιοχές». Στρέφοντας τα πυρά στο Κίεβο, το κατηγόρησε πως απείλησε όσους συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και το κάλεσε να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε μια τελετή εξπρές και μπροστά σε ένα ακροατήριο που τον καταχειροκρότησε, ο Πούτιν ανακοίνωσε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών όπου πραγματοποιήθηκαν δημοψηφίσματα την περασμένη εβδομάδα και αποτελούν περίπου το 15% των εδαφών της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για την ετυμηγορία των εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι δικαίωμά τους αναπόσπαστο και κατοχυρωμένο από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ» είπε ο Πούτιν, επικαλούμενος το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «οι άνθρωποι έχουν κάνει τη σημαντική επιλογή τους. Ελπίζω ότι η ομοσπονδιακή συνέλευση θα στηρίξει τους νόμους για την ένταξη των τεσσάρων καινούργιων περιοχών».

Υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή «βασίζεται στην ιστορική ενότητα στο όνομα της οποίας νικούσαν οι γενιές των προγόνων μας. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες και οι παππούδες μας στη διάρκεια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου».

«Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν είπε πως «είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις με την Ουκρανία. Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες, τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το Κίεβο πρέπει να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών σε Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη ειρήνη». 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 30 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.