ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν-Ελλάδα: Να απέχετε από προκλήσεις που θα οδηγήσουν στην καταστροφή

17:11 - 01 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ερντογάν-Ελλάδα: Να απέχετε από προκλήσεις που θα οδηγήσουν στην καταστροφή
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα (1/10), καλώντας την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε πως «η ενθάρρυνση που δείχνουν προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει το Αιγαίο με μη στρατιωτικό καθεστώς, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και είναι αντίθετη και με την ιδέα της συμμαχίας (σ.σ. του ΝΑΤΟ)», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1576185725808422913}

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής Βουλής. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

«Δεν θα επικυρώσουμε το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Σε άλλο σημείο, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις».

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.