ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανία: Δραστηριότητα drones κοντά σε εγκαταστάσεις αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

16:08 - 04 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Δανία: Δραστηριότητα drones κοντά σε εγκαταστάσεις αερίου στη Βόρεια Θάλασσα
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δανίας δήλωσε την Τρίτη (4/10) ότι το Σαββατοκύριακο έλαβαν αναφορές για δραστηριότητα drones κοντά στο κοίτασμα αερίου Roar στη Βόρεια Θάλασσα.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία της Νορβηγίας έχει τοποθετήσει συστήματα εντοπισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και αερίου προκειμένου να ερευνήσει πρόσφατες παραβιάσεις ασφαλείας μετά τις βλάβες που προκλήθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Η Μπενεντίκτε Μπγιέρνλαντ, επικεφαλής της διεύθυνσης της νορβηγικής αστυνομίας, δήλωσε στην εφημερίδα VG πως οι αισθητήρες αναπτύχθηκαν για να αναγνωρίσουν τυχόν παράνομα drones και επίσης ως μέσο αποτροπής για οποιονδήποτε επιδιώξει καταρχάς να τα χρησιμοποιήσει.

«Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα γι' αυτό επειδή δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τις δυνατότητές μας σε τυχόν αντιπάλους», ανέφερε στο Reuters η Τόνε Βάνγκεν, επικεφαλής ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης στην αστυνομική διεύθυνση, σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Όσλο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα λάβει επίσης βοήθεια από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία για υπεράκτιες περιπόλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.