ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SpaceX: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου για τον ISS

21:24 - 06 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
SpaceX: Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου για τον ISS
Με επιτυχία εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ ο πύραυλος «Φάλκον» της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ. Η διαστημική αποστολή μεταφέρει τετραμελές πλήρωμα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Σύμφωνα με το Mega, η πέμπτη αποστολή της εταιρείας του μεγιστάνα, μετά από 9 λεπτά έφτασε στο ανώτατο σημείο, όπου αποκολλήθηκε η κάψουλα με τους τρεις αστροναύτες και τη μία κοσμοναύτη συνεχίζοντας την πορεία της μέχρι τον Διαστημικό Σταθμό.

Ο πύραυλος «Φάλκον» είναι επαναχρησιμοποιούμενος, δεν καταστρέφεται, αλλά επέστρεψε στη Γη και ακούμπησε με ασφάλεια σε ένα drone, σκάφος ανάκτησης, που επέπλεε στη θάλασσα.

Το ταξίδι αποκτά συμβολικό χαρακτήρα καθώς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν στο διάστημα μια Ρωσίδα κοσμοναύτη. Πρόκειται για την Άνα Κίκινα, τη μοναδική γυναίκα κοσμοναύτη σε ενεργό υπηρεσία.

Είναι η πρώτη διαστημική πτήση της Νικόλ Μαν και του συμπατριώτη της, Τζος Κασάντα, αλλά και η πέμπτη του Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα.

Η 45χρονη Νικόλ Μαν, βετεράνος πιλότος μάχης, γράφει ιστορία ως η πρώτη ινδιάνικης καταγωγής που στάλθηκε σε τροχιά και ως η πρώτη γυναίκα που πήρε θέση διοικητή σε διαστημική αποστολή της SpaceX.

Το ταξίδι μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαρκεί 30 ώρες και οι 4 νεοφερμένοι θα γίνουν δεκτοί από το υπάρχον πλήρωμα του Σταθμού, δύο Ρώσους, τέσσερις Αμερικανούς και μία Ιταλίδα.

Η διάρκεια της θητείας του νέου πληρώματος είναι 150 μέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.