ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης

11:24 - 07 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης
Ως αποτέλεσμα του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό πρατηρίων βενζίνης στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι δηλώνει αδυναμία επαρκούς εφοδιασμού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Συγκεκριμένα ο Ολιβιέ Βεράν, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τα αποθέματα της χώρας σε καύσιμα ανέφερε σε δηλώσεις του στους σταθμούς BFM TV και RMC Radio:

«Υπάρχουν προσωρινά προβλήματα σχετικά με τη διανομή». Πρόσθεσε ακόμα πως δεν υπάρχουν γενικότερα τέτοια προβλήματα στο 90% των πρατηρίων της χώρας, παρά το γεγονός ότι το 15% αντιμετωπίζει προσωρινά αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι νωριτερα μέσα στην εβδομάδα η Γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι χρησιμοποίσε μεγάλο μέρος από τα στρατηγικά της αποθέματα σε καύσιμα για να εφοδιάσει τα πρατήρια, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων εργατών σε διυλιστήρια, που δημιούργησαν κωλύματα στην παραγωγή, αλλά και στην παράδοση καυσίμων.

Καθησυχαστικός βέβαια για τα αποθέματα της χώρας στην ενέργεια εμφανίστηκε και ο Εμμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βεράν ότι υπάρχει επάρκεια για τον χειμώνα.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 07 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.