ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Ήταν αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του Κιέβου

13:26 - 10 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Ήταν αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του Κιέβου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα (10/10) επιβεβαίωσε ότι οι τυφλές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία έγιναν ως αντίποινα για το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Είναι απλά αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου» ανέφερε ο Πούτιν, μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «το Κίεβο τοποθετήθηκε, πλέον, στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες». Επιπλέον, τόνισε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιήσει τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ.

Για τον σκοπό αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως επιχειρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας χτυπήματα σε ουκρανικές υποδομές, στρατιωτικές, επικοινωνιακές και ενεργειακές, με όπλα υψηλής ακρίβειας. Βέβαια, μαρτυρίες, βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν πως η Ρωσία χτύπησε μεταξύ άλλων κατοικημένες περιοχές και πάρκα.

«Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω προσπαθειών πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή», είπε μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη.  «Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες», πρόσθεσε. 

Ο Πούτιν ζήτησε από τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τα αποτελέσματα της επίθεσης σε στόχους στην Ουκρανία.

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στις έρευνες για τις διαρροές στο Nord Stream.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:30 - 10 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.