ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Αυστηροποιεί τον έλεγχο στα σύνορα ένεκα αυξημένων προσφυγικών ροών

16:34 - 11 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Αυστηροποιεί τον έλεγχο στα σύνορα ένεκα αυξημένων προσφυγικών ροών
Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 11/10, ότι η χώρα ετοιμάζει νέο σχέδιο για την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορά της, εξαιτίας των αυξημένων προσφυγικών ροών, που κατά βάση βρίσκουν πέρασμα μέσα από τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία επεκτείνει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία για έξι μήνες από τον Νοέμβρη και μετά, αφού όπως υποστήριξε η Faeser:

«Eίναι αξιοσημείωτο το πόσοι άνθρωποι καταφτάνουν στην Ευρώπη και αυτό με ανησυχεί», ενώ στη συνέχεια παρεβρέθηκε σε συνάντηση με δημάρχους προκειμένου να συζητήσουν το πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αυξημένων ροών. Επεσήμανε ακόμα ότι η Αυστρία και η Τσεχία έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τους ελέγχους στα σύνορα, για όσους διασχίζουν τα σύνορά από την Σλοβακία.

Η διαδρομή από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων παραμένει το πιο διαδεδομένο προσφυγικό πέρασμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η FRONTEX τον προηγούμενο μήνα, με μια αύξηση της τάξεως του 141% στις ανιχνεύσεις προσφύγων που ανέρχονται στις 15.900. Το πρώτο οκτάμηνο του έτους το νούμερο των παράνομων εισροών σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αυξάνοντας την ένταση στα σύνορα με τις δυνάμεις καταστολής.

Η Faeser έκανε ακόμα κριτική στην πολιτική της Σερβίας αναφορικά με την χορήγηση αδειών παραμονής, ισχυριζόμενη ότι συνέβαλαν στη μετανάστευση κατά μήκος των Δυτικών Βαλκανίων , πράγμα που συνιστά απαράδεκτη πολιτική. Η πολιτική του Βελιγραδίου στη χορήγηση αδειών παραμονής σε ανθρώπους που προέρχονται από χώρες όπως η Ινδία και η Τυνησία, έχει επιτρέψει μια εισροή μεταναστών που στη συνέχεια επιχειρούν και εισέρχονται παράνομα εντός συνόρων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ένα προγενέστερο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard», περίπου οι 15.000 από τις αιτήσεις για άσυλο που κατατέθηκαν στην Αυστρία πρόερχονταν φέτος από Ινδούς και Τυνήσιους.

Η Ουγγαρία, η Σερβία και η Αυστρία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν νέα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν το κύμα παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαική Ένωση που έρχονται από τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Αleksander Vukic υποστήριξε ότι το Βελιγράδι θα μπορούσε να ευθυγραμμίσει με τις πολιτικές χορήγησης αδειών παραμονής που ακολουθεί και η Ε.Ε , προκειμένου οι πρόσφυγες να μην χρησιμοποιούν τη Σερβία ως πρώτη χώρα εισόδου, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση στις ελεύσεις από τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.