ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: «Πάγωμα» χρεών για χώρες που κινδυνεύουν από επισιτιστική ανασφάλεια

16:53 - 11 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γέλεν: «Πάγωμα» χρεών για χώρες που κινδυνεύουν από επισιτιστική ανασφάλεια
Έκκληση προς τους υπουργούς της Ομάδας των 20, απηύθυνε σήμερα (11/10) η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, ώστε να λάβουν μέτρα για να βοηθήσουν τους 70 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Γέλεν δήλωσε στην εναρκτήρια κοινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας της G20 ότι ο Πούτιν και οι αξιωματούχοι του είναι υπεύθυνοι για τα «τεράστια ανθρώπινα δεινά» που προκάλεσε ο πόλεμος.

Όπως τόνισε η ίδια, «αυτό περιλαμβάνει τις αθώες ζωές που πήραν οι βάρβαρες πυραυλικές επιθέσεις του προέδρου Πούτιν σε όλη την Ουκρανία χθες».

Η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι ο ρωσικός αποκλεισμός σε λιμάνια και η καταστροφή αγροτικών υποδομών είχε διαταράξει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και την παραγωγή τροφίμων.

Πρωτοβουλίες οικονομικής βοήθειας 

Η υπουργός κάλεσε επίσης τις χώρες της G20 να αυξήσουν τις πρωτοβουλίες οικονομικής βοήθειας, όπως το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Γεωργίας και Επισιτιστικής Ασφάλειας, στο οποίο η Ουάσινγκτον μόλις έδωσε 155 εκατ. δολάρια, και να αποφύγουν όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές τροφίμων.

Τέλος, η ίδια δήλωσε ότι τα μέλη της G20 θα πρέπει να παροτρύνουν τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Επισιτιστικής Ανασφάλειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.