ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνία: Σε ατύχημα αποδίδει τη διαρροή στον αγωγό Druzhba

09:31 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πολωνία: Σε ατύχημα αποδίδει τη διαρροή στον αγωγό Druzhba
Ο πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN ανακοίνωσε σήμερα (12/10) ότι εντόπισε το βράδυ της Τρίτης διαρροή σε μία γραμμή στον πετρελαιαγωγό Druzhba, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αιτίες της διαρροής παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες, ωστόσο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πλοκ, στην κεντρική Πολωνία.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού, και άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN, λειτουργούν κανονικά, διευκρίνισε η εταιρεία.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες μας αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με τις οδηγίες που προβλέπονται για τέτοιου είδους καταστάσεις», είπε ο χειριστής.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ανώτατος αξιωματούχος της Πολωνίας, υπεύθυνος για τις ενεργειακές υποδομές, Ματέους Μπέργκερ, με το Reuters, τόνισε ότι «εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για μια τυχαία ζημιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν λόγοι να θεωρείται ότι η διαρροή προκλήθηκε από δολιοφθορά.

Ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς στον κόσμο 

Ο πετρελαιαγωγός Druzhba, του οποίου το όνομα σημαίνει «φιλία» στα ρωσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και μέσω αυτού διαχέεται πετρέλαιο ρωσικής προέλευσης σε αρκετές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Αυστρία.

«Αυτό που κάνουμε είναι να αντλήσουμε το υγρό, να εντοπίσουμε τη διαρροή και να τη σταματήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Κάρολ Κιερζκόφσκι, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info.

«Όταν η πίεση μειωθεί, η διαρροή θα σταματήσει και θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε αυτή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί η αιτία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 12 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.