ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμενεΐ: Πράκτορες του εχθρού όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Ιράν

16:45 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Χαμενεΐ: Πράκτορες του εχθρού όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Ιράν
Απρόβλεπτες εκτάσεις έχουν πάρει οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι από την θρησκευτική αστυνομία με τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να εξαπολύει ''πυρά'' προς όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Σε δηλώσεις του μετά το νέο ''κύμα'' αναταραχών ανέφερε ότι:

«Σήμερα, όλοι επιβεβαιώνουν την εμπλοκή των εχθρών σε αυτές τις ταραχές στους δρόμους», υποστήριξε σήμερα 12/10 κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με μέλη ενός βασικού κρατικού φορέα, υπεύθυνου για την παροχή συμβουλών στον ανώτατο ηγέτη. Και συνέχισε:

«Οι ενέργειες του εχθρού, όπως η προπαγάνδα, οι προσπάθειες επιρροής πνευμάτων, η δημιουργία ενθουσιασμού, η ενθάρρυνση, ακόμη και η εκπαίδευση στην κατασκευή εμπρηστικών υλικών, είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρες».

Νωρίτερα σήμερα, οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν την απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε περισσότερα από 100 άτομα που συνδέονται με διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και στο Χορμοζγκάν στο νότο.

«Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους (που βγήκαν στους δρόμους) είναι είτε πράκτορες του εχθρού είτε... ευθυγραμμισμένοι με τον εχθρό και κάποιοι είναι ξεσηκωμένοι άνθρωποι".Οι δικαστικές αρχές και οι αρχές ασφαλείας πρέπει να κάνουν το καθήκον τους" απέναντι σε "πράκτορες του εχθρού"».

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 παιδιά έχουν σκοτωθεί στις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ το καθεστώς έχει εξαπολύσει διώξεις σε βάρος όσων το κατακρίνουν, όπως του ποδοσφαιριστή Αλί Νταει που του κατασχέθηκε το διαβατήριο για όσα έγραφε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 12 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.