ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ο Τζέρεμι Χαντ

16:32 - 14 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ο Τζέρεμι Χαντ
Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει ο Τζέρεμι Χαντ, αντικαθιστώντας τον Κουάσι Κουαρτένγκ.

«Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ διορίστηκε υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας», ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού Λιζ Τρας την Παρασκευή (14/10), μετά την παραίτηση του Κουαρτένγκ από τη θέση έπειτα από λιγότερο από έξι εβδομάδες στο υπουργείο.

Ο Χαντ απέτυχε δύο φορές να διεκδικήσει την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, όπως μεταδίδει το Reuters. Μία φορά έχασε από τον Μπόρις Τζόνσον και στη συνέχεια τέθηκε εκτός «μάχης» στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας.

{https://twitter.com/10DowningStreet/status/1580904750685777920}

Χαρακτηρίζεται ως κεντροδεξιός, υποστήριξε τον αντίπαλο της Τρας για την πρωθυπουργία, Ρίσι Σουνάκ, και θεωρείται από πολλούς στο κόμμα ως ένα ασφαλές «όπλο στη φαρέτρα» της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Χαντ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπουργός Υγείας και υπουργός Πολιτισμού, γίνεται ο τέταρτος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Το γραφείο του Τρας ανέφερε επίσης ότι ο Έντουαρντ Άργκαρ αντικατέστησε τον Κρις Φιλπ ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, που αποτελεί τη δεύτερη πιο σημαντική θέση στο τμήμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 14 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.