ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Σε επίπεδο-ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα για το α΄ εξάμηνο

09:05 - 20 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Σε επίπεδο-ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα για το α΄ εξάμηνο
Περισσότερο από 40% αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Ιαπωνίας για τον μήνα Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αξία που έχει σημειωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των εισαγωγών ήταν μεγαλύτερη από αυτή των εξαγωγών, και οδήγησε σε εμπορικό έλλειμμα 2 τρισ. γιεν (13,3 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, για το α΄ εξάμηνο χρήσης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο επίπεδο των 11 τρισ. γιεν, κυρίως χάρη στους αυξημένους λογαριασμούς καυσίμων και στην πτώση 20% του γιεν έναντι του δολαρίου.

Τα στοιχεία του υπουργείου εμφάνισαν ότι οι εισαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 45,9% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, και αφορούσαν κυρίως στο αργό πετρέλαιο, στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα, σχεδόν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Εξαγωγές 

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 28,9% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω των παραδόσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και της ζήτησης για επεξεργαστές και ηλεκτρονικά εξαρτήματα από τη Νότια Κορέα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 27,1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.