ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

16:59 - 20 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή, παρόλο που η ζήτηση για εργασία μειώνεται εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 214.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/10) το Υπουργείο Εργασίας. Τα δεδομένα για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν για να δείξουν 2.000 λιγότερες αιτήσεις από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Oικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 230.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύριo,σ τη μεγαλύτερη μείωση από τον Απρίλιο του 2020, σε 10,1 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν εκτεταμένες απολύσεις, λέγοντας ότι οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές σχετικά με την αποδέσμευση των εργαζομένων τους μετά τις δυσκολίες προσλήψεων το περασμένο έτος, καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε ορισμένους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το εργατικό δυναμικό, εν μέρει λόγω παρατεταμένης ασθένειας που προκαλείται από τον ιό.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 21.000 σε 1,385 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 8 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.