ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Eτοιμάζει αποκαλύψεις για τις εκρήξεις στο Nord Stream

17:25 - 21 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Eτοιμάζει αποκαλύψεις για τις εκρήξεις στο Nord Stream
Την βεβαιότητά του ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν θα γίνουν οι αποκαλύψεις για το ποιος προκάλεσε τις εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, που είχε ως αποτέλεσμα τις διαρροές εξέφρασε την Παρασκευή 21/10 ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Συγκεκριμένα, o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται "εντατικά" για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι "κανονίστηκε" για να φορτώσει την ευθύνη στη Ρωσία.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων, αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας», ανέφερε σε δημοσιογράφους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγοί Νord Stream βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτικής διαμάχης, πριν ακόμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο, καθώς Ουκρανία και ΗΠΑ είχαν επισημάνει ότι η κατασκευή τους θα σημάνει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Με αφορμή τις εκρήξεις, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε χαρακτηρίσει το συμβάν ως μια πράξη "διεθνούς τρομοκρατίας" προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξηγήσεις για το αν η χώρα του βρίσκεται πίσω από αυτές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 21 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.