ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Τα επίπεδα «σορταρίσματος» δείχνουν νέα πτώση της μετοχής

17:41 - 21 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Credit Suisse: Τα επίπεδα «σορταρίσματος» δείχνουν νέα πτώση της μετοχής
Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους από σύστασής της διανύει η Ελβετική τράπεζα Credit Suisse, καθώς μέσα στο ευρύτερο κλίμα μείωσης της αξιοπιστίας της αλλά και διευθέτησης των χρεών της, τα νέα στοιχεία για τις μετοχές της είναι ανησυχητικά.

Όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο όγκος των μετοχών της Credit Suisse που έχουν δανειστεί επενδυτές - το λεγόμενο σορτάρισμα ή "short selling" μετοχών - έχει τετραπλασιαστεί. 

Με βάση στοιχεία του S&P Global Market Intelligence, στις 19 Οκτωβρίου το 15,9% των μετοχών της ελβετικής τράπεζας τελούσαν σε καθεστώς δανεισμού - ένα από το υψηλότερα επίπεδα στο σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο επίπεδο σορταρισμένων μετοχών της τράπεζας ανερχόταν σε μόλις 3% με 4%.

Όπως επισημαίνεται, η αύξηση των στοιχημάτων κόντρα στην Credit Suisse - από hedge funds και άλλους κερδοσκόπους - έρχεται μετά από κάποιες ταραχώδεις εβδομάδες για την τράπεζα και υπογραμμίζει το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ενόψει της αναδιάρθρωσης που θα τρέξει στη σκιά σειράς σκανδάλων και βαριών απωλειών.

Νωρίτερα σήμερα 21/10 άλλωστε, είχε γίνει γνωστό ότι η ελβετική τράπεζα εξετάζει την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων ή προνομιούχων μετοχών για να κλείσει τις κεφαλαιακές της "τρύπες".

Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 21 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.