ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποιητικά πυρά μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας

09:43 - 24 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Προειδοποιητικά πυρά μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας
Πυρ προειδοποιητικά προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεάτικου εμπορικού πλοίου άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας (24/10) οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι Αρχές θεώρησαν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ.

Συγκεκριμένα, το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα) και κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Σεούλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών.

Σκοπός, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.