ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρας: Αποχαιρετά την εξουσία με...Σενέκα και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

13:11 - 25 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Τρας: Αποχαιρετά την εξουσία με...Σενέκα και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής
Αποχαιρετιστήριο λόγο έβγαλε η Λιζ Τρας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το μεσημέρι έξω από το γραφείο της στη Downing Street, προτού παραδόσει την καρέκλα του πρωθυπουργού στον Ρίσι Σούνακ. Από αυτόν το λόγο δεν έλειψαν οι ευχές και οι ρήσεις, έλειψε όμως η αυτοκριτική για τις 45 ημέρες της πρωθυπουργίας της.

Συγκεκριμένα, λίγο προτού μεταβεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή της, υποστήριξε ότι παρά τη σύντομη θητεία της εκείνη βγήκε πιο πεπεισμένη από ποτέ για το ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή πολιτική αλλαγής.

Δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στο Ρωμαίο φιλόσοφο Σενέκα λέγοντας: «Δεν τολμάμε επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά επειδή δεν τολμάμε είναι δύσκολα».

Ακόμα είπε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε μια χώρα με χαμηλή ανάπτυξη όπου η κυβέρνηση καταλαμβάνει ένα αυξανόμενο μερίδιο του εθνικού μας πλούτου και όπου υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας μας.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες μας στο Brexit για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να προσφέρουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες μας. Και επαναφορά της εξουσίας στους δημοκρατικούς θεσμούς. Σημαίνει χαμηλότερους φόρους, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κρατούν περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζουν».

Ακόμα δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη της στην Ουκρανία, αλλά και στον διάδοχό της στην προεδρία των Tories και στην καρέκλα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Από την ομιλία της τέως πρωθυπουργού έλειψε η αυτοκριτική για τα έργα επί των ημερών της, που κλόνισαν σημαντικά την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Να σημειωθεί πως η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη ιστορική συγκυρία, καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες έχει αλλάξει τρεις πρωθυπουργούς.

Ο νέος, ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, που είναι ο νεότερος στη θέση τα τελευταία 200 χρόνια αναμένεται να πάρει σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Βασιλιά Κάρολο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 25 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.