ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: «Άγονη» η συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας-Νέα συνάντηση στις 24/11 Κύριο

17:49 - 25 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: «Άγονη» η συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας-Νέα συνάντηση στις 24/11
Σε νέα συνεδρίαση τον επόμενο μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, παραπέμπουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. τις τελικές τους αποφάσεις για τις κοινές προμήθειες και το ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, Jozef Sikela, οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. συμφώνησαν σήμερα στη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο να εστιάσουν σε κοινές αγορές φυσικού αερίου, ενώ υποστήριξαν επίσης ένα δυναμικό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου προκειμένου να περιοριστούν οι εξάρσεις των τιμών.

Για το πλαφόν στο αέριο και το μηχανισμό που θα ελέγξει τις τιμές του TTF υπήρξαν διαφορές μεταξύ των υπουργών. Το στοιχείο κλειδί είναι πως θα προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι προμήθειες.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, κάποιοι υπουργοί ζήτησαν μέτρα για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Δεδομένων των διαφωνιών θα υπάρξει νέα έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών στις 24 Νοεμβρίου ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, υπογράμμισε πως στο διάστημα μέχρι τη νέα έκτακτη Σύνοδο, η Κομισιόν θα εργαστεί για την επεξεργασία του τρόπου εφαρμογής του πλαφόν στο TTF, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια τροφοδοσίας με αέριο. Όπως συμπλήρωσε, το μέτρο θα ενεργοποιηθεί σε έκτακτες συνθήκες και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 25 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.