ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Καλύτερα απ’τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο-Στο 2,6%

15:52 - 27 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Καλύτερα απ’τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο-Στο 2,6%
Η αμερικανική οικονομία σημείωσε την πρώτη περίοδο θετικής ανάπτυξης για το 2022 το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας τουλάχιστον προσωρινά τους φόβους για τον πληθωρισμό, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% για την περίοδο, έναντι της εκτίμησης του Dow Jones για 2,3%.

Η θετική μέτρηση του ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη έρχεται έπειτα από δύο διαδοχικά αρνητικά τρίμηνα.

Η ανάπτυξη προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο οι οικονομολόγοι περίμεναν και θεωρούν ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που δεν θα επαναληφθεί στα επόμενα τρίμηνα.

Τα κέρδη του ΑΕΠ προήλθαν επίσης από τις αυξήσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, τις πάγιες επενδύσεις εκτός κατοικιών και τις κρατικές δαπάνες.

Η έκθεση έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν μια σκληρή μάχη ενάντια στον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

Οι αυξήσεις των τιμών οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με την πανδημία, αλλά επίσης ωθούνται από πρωτοφανή δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα που εξακολουθούν υφίστανται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.