ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τα «διπλά πουλόβερ», έρχονται τα «σκληρά χρόνια» του Σταϊνμάιερ

20:59 - 28 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Μετά τα «διπλά πουλόβερ», έρχονται τα «σκληρά χρόνια» του Σταϊνμάιερ
Το ότι η Γερμανία βρίσκεται στη δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών έχει γίνει γνωστό. Αυτό που δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό βέβαια για το μέλλον είναι οι βαριές δηλώσεις των πολιτικών της αρχηγών, που δείχνουν ότι η «έξοδος προς το φως» θα είναι μακρά για τους Γερμανούς πολίτες.

Πρώτα είχαμε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έκανε έκκληση στους πολίτες να αγοράσουν κεριά και διπλά πουλόβερ, προκειμένου να είναι πάνοπλοι για όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει μέσα στο χειμώνα η ενεργειακή κρίση.

Με δηλώσεις του ο Γερμανός Πρόεδρος Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποιεί τους Γερμανούς για ένα σκληρό και δύσκολο χειμώνα. Όπως υποστήριξε σύμφωνα με την DW, η Γερμανία μπαίνει σε μια νέα εποχή με τον άνεμο κόντρα. Πλεόν κρίνει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά κρίση. Προσπαθώντας ωστόσο να εμψυχώσει κάπως τους πολίτες που αισθάνονται «μουδιασμένοι» από τα επίπεδα του πληθωρισμού, αλλά και από τα επίπεδα ενεργειακής επάρκειας της χώρας είπε:

«Xρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι τα επόμενα χρόνια αν θέλουμε να διασώσουμε τα μεταπολεμικά κεκτημένα. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα εποχή με φόβο ως ανυπεράσπιστοι. Χρειάζεται πνεύμα αντίστασης, χρειάζονται αντοχές.

Η Γερμανία παραμένει οικονομικά ισχυρή με ένα στέρεο κοινωνικό κράτος», ενώ ιδιαίτερο εγκώμιο έπλεξε και στη στήριξη του γερμανικού στρατού με το νέο Ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων.  Ακόμα όπως είπε «πρέπει να γίνουμε ικανοί να διαχειριζόμαστε κρίσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Σταϊνμάιερ έκανε και αυτοκριτική ενώ αναγνώρισε το γεγονός ότι η Γερμανία μάχεται με εσωτερικά διλήμματα: από τη μια θέλει να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, χωρίς να γίνει ταυτόχρονα εμπόλεμο μέρος. Θέλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις αλλά να μην υποστεί και η ίδια τις συνέπειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 28 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.