ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Κατηγορεί τη Βρετανία για τις εκρήξεις στους Nord Stream

15:04 - 29 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Κατηγορεί τη Βρετανία για τις εκρήξεις στους Nord Stream
Μονάδα του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατηγόρησε σήμερα (29/10) το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ότι βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο ανέφερε: «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκπρόσωποι αυτής της μονάδας του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στο σχεδιασμό, την παροχή και την υλοποίηση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους,  ανατινάζοντας τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας και η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Από την πλευρά του, ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι «κανονίστηκε» για να φορτώσει την ευθύνη στη Ρωσία.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος. «Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», τόνισε. 

Παράλληλα, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.