ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Η Fed θα ανεβάσει τα επιτόκια έως 5%

11:37 - 30 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Η Fed θα ανεβάσει τα επιτόκια έως 5%
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group δήλωσαν πως αναμένουν τώρα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια στο 5%, υψηλότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της σε ένα εύρος 4,75% έως 5% τον Μάρτιο, 25 μονάδες βάσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, έγραψαν οι οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε ερευνητική έκθεση.

Η πορεία προς το νέο ανώτατο όριο περιλαμβάνει αυξήσεις 75 μονάδων βάσης αυτή την εβδομάδα, 50 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδων βάσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ανέφεραν.

Οι τρεις λόγοι

Οι οικονομολόγοι ανέφεραν τρεις λόγους για τους οποίους αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αυξήσεις πέραν του Φεβρουαρίου: το «άβολα υψηλό» πληθωρισμό, την ανάγκη να ηρεμήσει η οικονομία καθώς τελειώνει η δημοσιονομική σύσφιξη και τα προσαρμοσμένα στις τιμές εισοδήματα ανεβαίνουν, καθώς και να αποφευχθεί μια πρόωρη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.